Marthalaan 10

Marthalaan 10

In parkachtige omgeving aan een van de mooiste lanen en op zeer goede stand gelegen, charmant en klassieke villa omgeven door oud groen. De rustgevende groene omgeving en in de luwte van de binnenstad, omarmt dit woonhuis met haar karakteristieke uitstraling. Deze fraai gelegen villa, verdeeld over drie goede woonlagen, heeft een woonoppervlakte van ca. 493 m² en staat op een perceel van ca. 2.100 m². Aan de zijkant heeft u de beschikking over een – inpandig bereikbare – dubbele garage met oprit voor meerdere auto’s.

Dit woonhuis dateert uit 1928 en is in de loop der tijd altijd met zorg en goed onderhouden met behoud van vele originele details en met respect voor de omgeving. Met de aantrekkelijke architectuur uit de jaren ’20 is een gerieflijk leefhuis c.q. kantoorvilla ontstaan met een heerlijke zonnige parkachtige tuin, waar optimale rust en privacy gewaarborgd zijn om heerlijk van het groene stadsleven te kunnen genieten. Comfortabel wonen in een huis uit de jaren twintig met hedendaags comfort en nabij alle faciliteiten.

Indeling villa:
Entree met vestibule en deze ruimte biedt toegang tot de kelderruimte. Na binnenkomst in de – met recht te noemen – royale hal wordt uw blik direct naar het authentieke glas-in-lood getrokken. Naast de zonnestralen die door de raampartij naar binnen schijnen, geeft het fraaie trappenhuis met bordestrap een grote open en hoge ruimte.

Op de begane grond bevinden zich maar liefst vijf kamers, waaronder een eetkamer met originele kastenwand, lambrisering en openslaande tuindeuren. Eveneens aan de achterzijde bevindt zich een woonkamer met authentieke haardpartij en vanuit de woonkamer betreedt u een overdekt terras met heerlijke tuin en zicht op veel groen, waar u van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar kunt genieten. Op de begane grond bevinden zich 5 (kantoor)ruimtes en alle kamers zijn ruim van opzet en goed in te delen met voldoende ruimte om diverse solitaire zithoeken te creëren. Het vele lichtinval en de prettige indeling komen het woongenot ten goede. Daarnaast bevindt zich aan de linkerzijde van de villa nog een extra zij-entree met een garderobemogelijkheid en een toilet.

Via de aan de voorzijde gesitueerde voormalige keuken, thans in gebruik als kantoorruimte, betreedt u de familie woonkeuken met diverse inbouwapparatuur en de mogelijkheid voor een grote eettafel. Voorts bereikt u een tussenhal met twee toiletgroepen en een dubbele buitendeur. Vanuit de tussenhal bereikt u de inpandig bereikbare dubbele garage met toegang tot een grote vliering.

Eerste verdieping: via een trappartij met bordes bereikt u de ruime overloop met veel lichtinval en toegang tot vijf royale werk-/slaapkamers. Een van de slaapkamers heeft de beschikking over een balkon. Voorts treft u een separaat toilet en heeft u op deze woonlaag de mogelijkheid een ruime badkamer te realiseren, met behoud van de vijf royale slaapkamers.

Tweede verdieping: deze etage bereikt u via een bordes-trap en daar treft u een werkkamer aan en twee royale werk-/slaapkamers. Daarnaast is er nog een riante ruimte met tal van mogelijkheden met aansluitend nog een extra berging met vliering.

Met respect voor de degelijke architectuur uit de jaren ’20 is een heerlijk leefhuis ontstaan. Een goed onderhouden en royaal gebouwd woonhuis met een ruime mate van privacy, waarbij uitsluitend gebruik is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. Ruime, zongerichte terrassen bieden uitzicht op het weelderige prieel omzoomd door oud groen en veelal groenblijvende beplanting. Op fraaie locatie gelegen waar natuur en centrale ligging samen gaan en het optimaal genieten is van het ‘buiten-wonen’.

Om de hoek wandelt u zó een exclusief park met oude bomen in. Hier is het stadsgeruis nauwelijks hoorbaar, maar overheerst het ruisen van bladeren en de melodieuze zang van een lijster. En in deze sfeer van groen en geborgenheid, in de luwte van het bruisende centrum van Enschede, kunt u wonen!

 

Bijzonderheden:

– Karakteristieke villa op toplocatie gelegen
– In groene omgeving met het park op loopafstand
– Op loop-/fietsafstand van het centrum gelegen
– Het geheel verkeert in goede staat van onderhoud
– Charmante villa met een hoog afwerkingsniveau
– Villa biedt verscheidene mogelijkheden
– Thans in gebruik als kantoorvilla
– Drie goede woon- c.q. werklagen
– Ruim bemeten woonkamer met schouw en openhaard
– Fraaie parketvloeren
– Overdekt terras met zicht op oud groen
– Zonnige tuin met diverse terrassen
– Inpandig bereikbare garage met vliering
– Eigen oprit voor meerdere auto’s

 

Ondanks dat deze presentatie met grote zorg is samengesteld kunnen er geen rechten worden ontleend aan eventueel foutief opgegeven afmetingen, oppervlakten en overige data. De gegevens hebben uitsluitend een indicatief karakter. Koper wordt in de gelegenheid gesteld eventueel zelf nader onderzoek te (laten) uitvoeren. U kunt deze presentatie beschouwen als een uitnodiging tot het doen van een aanbod.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Soort object : Vrijstaande woning
Bestemming : Koop
Status : Verkocht
Slaapkamer(s) : 8 (meerdere mogelijk)
Adres : Marthalaan 10
Postcode : 7533 CD
Plaats : Enschede
Bouwjaar : 1928
Woonoppervlakte : 493 m²
Perceeloppervlakte : 2.100 m²
Kamers : 14
Inhoud : 2.238 m³
Woonlagen : 3
Tuin : Zonnige tuin met privacy
Achtertuin : m²
Schuur/berging : Aangebouwde stenen berging/garage
Parkeren : Op eigen terrein

Voorzieningen

Alarminstallatie
CV-ketel
Gedeeltelijk dubbel glas
TV kabel
Glasvezel kabel
Berging
Garage
Balkon
Open haard
Rookkanaal

Bijlagen

Locatie

Tags

Delen